3D Printed Festival Souvenirs is dat de toekomst?

Gastblogger Arjen Versteeg bedenkt creatieve concepten op het gebied van innovatie. Deze worden vaak uitgewerkt, op papier en vervolgens waarneembaar gerealiseerd. Veel ideeën blijven op de plank liggen en zijn een open source voor andere belanghebbende. Deze deelt Arjen daarom ook graag met jullie! Lees hier zijn idee 3D printers op een festival!

De trend en festival

‘3D Printed Festival Souvenirs’. Door middel van de trend en ontwikkeling in 3D printers op tijd op te pakken als bedrijf en dit te combineren met persoonlijkheid en duurzaamheid biedt dit een oplossing en verbetering. Op het Tomorrowland terrein is een groot aanbod aan festival souvenirs beschikbaar, echter zijn deze niet persoonlijk van aard.

Hoe het werkt…

Door middel van 3D printers waaraan een console vastzit te stallen in een aparte stand, kunnen bezoekers kiezen uit verschillende souvenirs zoals drinkbekers, armbandjes of een amulet.
Door de console krijgt de bezoeker een aantal eigenschappen die men kan toekennen aan de gekozen souvenir. Hierbij moet men denken aan onder andere de soort, kleur, de mogelijkheid om uw eigen naam erop te laten zetten en de mogelijkheid om verschillende onderdelen toe te voegen of weg te laten.
De hoofdsouvenir zal een 3D geprinte beker zijn, een waarvan de kleur en naam gekozen kunnen worden. Bezoekers houden deze beker gedurende de dag bij en kunnen deze tussentijds in hun tas stoppen. Doordat de beker persoonlijk is zullen de bezoekers deze ook houden na het festival, en tijdens het festival laten bijvullen met hun drankje naar keuze. Dit zorgt ervoor dat het aspect duurzaam sterk verbeterd wordt. Dit resulteert in minder plastic afval op de grond en de levensduur van een dergelijke beker is lang omdat de beker uit dik plastic zal bestaan.

Omdat Tomorrowland een sprookjesland is en 3D printers erg modern zijn, worden de 3D printers versiert met een sprookjesachtige uitstraling. Ook is de tijdsduur erg belangrijk; met particuliere printers duurt een beker printer een paar uur. Met professionele machines kan binnen enkele minuten een item zoals een beker geprint worden. Dit is belangrijk voor de afzet.

De promotie

De promotie is erg belangrijk bij een nieuw product. Hoewel de festivalsouvenirs gewild zijn zullen de afnemers moeten wennen aan iets nieuws. Door middel van een introductie op social media, met een duidelijke uitleg van de mogelijkheden, worden de bezoekers van tevoren geïnformeerd. Alle e-mailadressen van de bezoekers zijn bekend door het registratieproces van de armband. Hierdoor kan een e-mail verstuurd worden. Deze bevat dezelfde informatie als op social media: een duidelijke uitleg hoe het 3D printen werkt en wat het is. Tijdens het festival lopen de werknemers van de 3D stand voor de stand om de printer bij te vullen indien dit nodig is; het personeel kan hierbij een boekje hanteren dat alle nodige informatie bevat. Tijdens het event zullen bezoekers ook met elkaar praten over hun souvenir en beker, dit is goede gratis mond-tot-mond reclame. Verder kan er, in overleg met de organisatie, ter promotie een zogeheten ‘golden ticket’ op willekeurige basis bij één van de 3D geprinte bekers inbegrepen worden. Deze biedt gratis toegang tot Tomorrowland 2016. Met een dergelijk loterijprincipe beogen we extra beweegreden te bieden tot het aanschaffen van de 3D geprinte beker.

 

Geef een reactie