Beveilig je bedrijfspand met deze technische snufjes

Bedrijfspanden zijn niet altijd even gemakkelijk te beveiligen tegen inbrekers. Door de hoge waarde van de apparatuur, voorraad en inboedel in een bedrijfspand, is het echter wel zeer belangrijk om de beveiliging op orde te hebben. Er zijn verschillende technische snufjes die je kunnen helpen bij het beveiligen van een bedrijfspand.

Een goede beveiliging begint bij het plaatsen van de juiste sloten op ramen en deuren. Kies bijvoorbeeld altijd voor driepuntsloten, een cilinderslot met drie contactpunten, op de deuren van je bedrijfspand. Ramen kunnen beveiligd worden door gebruik te maken van bijzetsloten, die gekocht kunnen worden als opleg- en insteeksloten.

Een compleet detectiesysteem installeren

Wanneer een inbreker eenmaal binnen is, wil je deze zo snel mogelijk detecteren op afschrikken. Dat afschrikken is vaak het gevolg van een alarmsysteem wat geactiveerd wordt op het moment dat een inbreker gedetecteerd wordt. Een detectiesysteem van Heras kan je hierbij helpen. Er zijn verschillende soorten detectiesystemen te installeren, afhankelijk van de indeling van je bedrijfspand. In het geval van ramen in de buurt van een plat dak is het bijvoorbeeld raadzaam om voor een combinatie van bewegingssensoren met magneetcontacten te kiezen. Op het moment dat er beweging gedetecteerd wordt, zal het alarmsysteem geactiveerd worden.

Gebruik elektronische camera’s

Naast de mogelijkheid om een detectiesysteem te installeren, kun je ook voor elektronische camera’s kiezen. Hang de elektronische camera’s zowel aan de binnen-, als de buitenzijde van je bedrijfspand. De elektronische camera’s aan de buitenzijde van het pand kunnen inbrekers op voorhand afschrikken. Zij willen immers niet gefilmd worden! De beelden die binnen gemaakt worden kunnen op afstand worden ingezien en helpen je bij het vergoed krijgen van de gemaakte kosten via je verzekeraar.

Tip: schakel een particuliere meldkamer in om de beelden van de beveiligingscamera’s rond je bedrijfspand in de gaten te houden. Zo kan er tijdig alarm worden geslagen bij verdachte situaties!

Geef een reactie