Bijzondere dating apps voor de online dater

Datingsites hebben het zwaar, mede door de opkomst van datingapps als Tinder. Er zijn de laatste tijd veel nieuwe bijzondere dating apps op de markt verschenen die weliswaar niet her bereik hebben van Tinder, maar wel geinig zijn om eens te behandelen. We bekeken er vijf en onderwierpen ze aan een onderzoek.

Hinge Dating app

Hinge is een dating app die het over een compleet andere boeg gooit. Elke dag krijg je een aantal mensen te zien waarmee je iets gemeen hebt en uit deze mensen kun je vervolgens kiezen met wie je verder zou willen. Dat gemeenschappelijke punt is ook nog wel een dingetje; de app zoekt namelijk alleen personen uit met wie je op Facebook een gemeenschappelijke vriend hebt. Als er vanaf beide kanten een klik is dan ontstaat er een match en kunnen jullie samen chatten.
Naar eigen zeggen zorgt de app voor 50.000 dates per week waarbij 1 op de 18 dates uitmondt in een relatie en er dagelijks dus (volgens Hinge) 400 relaties ontstaan.

Blume

Een groot nadeel van de bestaande dating apps is dat je eigenlijk nooit weet of iemand aan de andere kant wel echt is. Met Blume weet je dat wel. Wanneer je een match hebt met iemand, moeten beide personen eerst een selfie maken alvorens het gesprek gestart kan worden. Een foto uit je gallerij kiezen is hierbij niet mogelijk. Ook het maken van screenshots is niet toegestaan en kan je een permanente blokkade opleveren. Het idee is dat Blume hierdoor serieuzer is dan concurrenten als Tinder en Badoo. Of dat ook werkt is uiteraard nog maar de vraag. Meer over datingapps is te lezen op datingapps.nl

The Grade Dating

Volgens de oprichter van The Grade is het nadeel van apps als Tinder en Hinge dat mensen zich verschrikkelijk kunnen gedragen zonder daar verantwoording over te moeten afleggen. Je kunt je in twee gesprekken immers compleet tegenovergesteld gedragen zonder dat iemand dat ooit op zal vallen en zonder dat je daarvoor gestraft kunt worden. Bij The Grade is dat niet zo en kunnen gebruikers de profielen beoordelen en een waardering geven. Verder werkt de app ongeveer hetzelfde als de bekende dating apps, alleen is het dus zaak om je waardering hoog te krijgen. Dat lukt niet alleen met positieve beoordelingen, maar ook door netjes op alle berichten te reageren.

Mousemingle Disney Dating

Mousemingle is voor alle mensen die van Disney houden en zulke magie in hun relatie willen. Dat klinkt heel romantisch maar eigenlijk is de website dus gewoon voor iedereen die in het Disney-tijdperk is blijven hangen. Berichten kijken kost niets, maar om kans te maken op een kus van die ene prinses betaal je wel ongeveer een tientje per maand om Ć¼berhaupt berichten te mogen versturen.

Bumble

Bumble heeft wat weg van Twitter, wat niet heel verwonderlijk is aangezien de app eind 2014 door een mede-oprichter van Twitter is gestart. Net als Twitter swipe je bij Bumble door profielen en is het wachten op een match. Wanneer er een match is, kan vervolgens enkel de vrouw het gesprek starten. Wanneer dit niet binnen 24 uur is gebeurd (eventueel door de man met nogmaals 24 uur te verlengen), vervalt de match en is de match niet meer terug te halen. Wanneer je netjes met de app omgaat (het is onduidelijk wat dat precies is) kun je een batch krijgen en ervoor kiezen om enkel met mensen gekoppeld te worden die ook die batch hebben. Op die manier moet het niveau gewaarborgd blijven.

Dating via Wearables?

Daten via je mobiele telefoon is inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Ook de verkoop van wearables als Fitbit en Apple Watch zal in het nieuwe jaar waarschijnlijk weer toenemen. Ook dit zal invloed hebben op datingapps. Stel je voor, over enige tijd kun je misschien gewoon daten via je sporthorloge tijdens het hardlopen. Zie je een leuke meid langs rennen, kijk je gelijk op je hardloophorloge of ze is aangemeld bij een dating app. Voor het zo ver is echter zal er nog wel een aantal jaar over heen gaan. De huidige generatie smartwatches en sporthorloges zijn hier voor nog niet geschikt.

Geef een reactie