De oorsprong van Halloween

Halloween is een feest dat wereldwijd op 31 oktober plaatsvindt. Het heeft zijn oorsprong in Ierland en Engeland en staat ook bekend als allerheiligenavond. Het is vooral in Amerika groot geworden. Sinds een aantal jaren wordt het ook in Nederland en België gevierd. Kinderen lopen in Halloween kleding langs de deuren en roepen Trick or Treat. In de meeste gevallen wordt dit een treat en krijgen de kinderen een snoepje. Mensen die mee willen doen met het Halloween feest versieren hun huizen met pompoenen en angstaanjagende decors.

Halloween vieren in griezel outfits

Halloween kleding heeft als algemeen kenmerk dat het schrik moet aanjagen. Als u voor Halloween of een themafeest een dergelijke griezel outfit nodig heeft, kunt u deze bij verschillende webshops kopen of huren. U moet dan denken aan spookachtige gewaden, vampier kostuums, of bloederige kleding met bijpassende accessoires als messen en bijlen. Ook al wordt het feest voornamelijk door kinderen gevierd, de meeste Halloween kleding is ook in grotere maten voor volwassenen beschikbaar.

Geesten verjagen met maskers en schmink

Oorspronkelijk is de gedachte achter Halloween dat de geesten van de overledenen worden aangetrokken door voedsel dat bij de deur wordt neergelegd. Echter, om onderscheid te maken tussen goede en kwade geesten werden er maskers gedragen om de boze geesten te verjagen. Dat is de reden dat maskers vaak onderdeel uitmaken van Halloween kleding. Met schmink kan hetzelfde effect worden verkregen, vooral als het voor bloed en een spookachtig uiterlijk wordt gebruikt.

 

 

Geef een reactie