DJI komt met futuristische DJI Goggles: VR bril voor je drone

DJI wordt wel eens de Apple van de drones genoemd. Niet alleen omdat hun drones zo strak ontworpen zijn, maar ook omdat ze meer dan de concurrentie bezig zijn met innovatie en vloeiende software.

Met onder meer de DJI Mavic Pro en de vele functionaliteiten van de DJI drones stonden ze in de dronewereld al op redelijk eenzame hoogte, maar met de nieuwe DJI Goggles doet het Chinese bedrijf daar nog een schepje bovenop.

Met de DJI Goggles bevind jij je in de camera van de drone. Je kijkt live mee en kunt zelfs rondkijken.

Rondkijken alsof je zelf in de drone zit

Hoewel de bril van DJI er op het eerste gezicht enigszins log uitziet, is hij volgens de eerste testers bijzonder comfortabel. De bril heeft veel weg van een virtual reality bril, maar is er op de eerste plaats om je DJI drone te besturen.

De bril is er speciaal voor de nieuwste DJI Mavic Pro, maar ook compatibel met andere recente modellen van DJI drones. Eén van de mooiste opties is dat je de camera van de drone exact kunt besturen met de bewegingen van je hoofd. Niet alleen is dit leuk om rond te kijken, ook kun je op deze manier nog exacter een object in beeld brengen en filmen. Voor zowel de hobbyist als professionele filmmaker is dit een welkome aanvulling op de drone.

Met een trackpad aan de rechterzijde van de bril kunnen allerlei opties gebruikt worden die ook met de normale besturing van de drone beschikbaar is. In de hoofdband van de drone bevindt zich een antenne, waardoor de verbinding met drone altijd optimaal is, ook wanneer hij zich achter je bevindt. Extra prettig is dat de bril omhoog geklapt kan worden, zonder dat je de bril af hoeft te doen.

Dubbele functie als virtual reality bril

Het lijkt erop dat DJI zeker wil weten dat iedereen hun bril koopt, want de bril is ook volledig bruikbaar als virtual reality bril. De bril kan aangesloten worden op een computersysteem en zo gebruikt worden voor het afspelen van virtual reality games, apps en ook 360 films. Het is hiervoor niet nodig om systemen van DJI te gebruiken, omdat de bril volledig compatibel is met een computer en veel games.

Zoals gebruikelijk bij DJI is de software van de bril te updaten voor het bedrijf. Het zou daarom goed kunnen dat DJI binnen enkele jaren nog met toevoegingen komt waarmee de DJI Goggles nog meer doeleinden kunnen vervullen dan nu al het geval is.

Geef een reactie