Hoe kunt u surround geluid gebruiken op een Tv box met Kodi?

Een mediaspeler of Tv box biedt u enorm veel mogelijkheden. Een extra mogelijkheid is om surround geluid af te spelen tijdens films en series. Het is mogelijk om gebruik te maken van Dolby 5.1 of 7.1 surround geluid. U dient hier wel wat voor te doen en wij leggen het u uit in dit artikel.

Het veranderen van de Instellingen

Binnen Kodi als software van multimedia kunt u uiteraard veel add-ons installeren om films en series te kijken. Kodi is groot en er zijn veel opties mogelijk binnen deze software. Om gebruik te maken van surround geluid binnen Kodi, dient u eerst wat instellingen te veranderen. U kunt de stappen hieronder vinden.

  • Eenmaal in Kodi kunt u naar system gaan en klikken op settings
  • Daarna kunt u klikken op system
  • Vervolgens kunt u klikken op audio input
  • Nu kunt u klikken op number of channels en klik vervolgens op 2 (heel belangrijk)
  • Daarna kunt u klikken op enable passthrough
  • Als u een surround system heeft wat Dolby Digital en DTS ondersteunt, dan kunt u klikken op enable voor beide opties
  • Om het te testen kunt u terug gaan naar Kodi en een film of serie openen waar surround geluid wordt ondersteund.
  • Nu kunt u testen of er surround geluid wordt toegepast op films en series. Het is natuurlijk wel belangrijk dat er een surround system ge├»nstalleerd┬áis op de Tv box, deze kunt u aansluiten op de Tv box. In het volgende kopje leggen wij dit onderwerp uit.

Het aansluiten van surround

Het apparaat met surround system dient wel aangesloten te zijn op de Tv box of televisie als u gebruik wilt maken van dit systeem. Uw surround systeem kunt u koppelen met de televisie via HDMI, een optische kabel of SCART. Als u alleen surround wilt op uw Tv box, kunt u dit surround systeem koppelen aan uw Tv box. Een Tv box bezit HDMI en een optische in-en uitgang waar u uw surround op kunt aansluiten. Of u dus surround op de Tv box of de televisie wilt aansluiten, ligt aan uw keuze. Met de aansluiting op uw televisie zal alles wat via de televisie wordt afgespeeld surround geluid bevatten.

Real Debrid

Een premium abonnement binnen Kodi kan via Real Debrid. U ontvangt dan de beste streams met surround geluid en dit kost ongeveer 3 euro per maand.

Met de bovenstaande informatie kunt u dus surround geluid gebruiken op de Tv box en binnen Kodi. Wilt u hier ook van kunnen genieten? U kunt voor een lage prijs een Tv box kopen bij Majstra.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *