Kiezen voor een anonieme creditcard

Een anonieme creditcard bestaat eigenlijk meer. Sinds de aanslagen van 11 september in de Verenigde Staten worden persoonlijke gegevens altijd opgeslagen. Wel is er een prepaid creditcard, zoals de VIABUY creditcard. Hiermee ben je niet compleet anoniem maar je deelt wel veel minder gegevens bij de creditcard aanvraag en tijdens het gebruik.

Je kunt de prepaid creditcard alleen gebruiken wanneer je er geld op stort en voldoende saldo hebt. Daarom is een kredietwaardigheidscontrole of registratie bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) niet nodig.

Geen BKR-check met anonieme creditcard

Met een anonieme creditcard zoals een VIABUY creditcard hoeft de kredietverstrekker geen check te doen bij het BKR om de aanvraag goed te keuren. Ook wordt deze prepaid card niet geregistreerd bij het BKR. En zelfs wanneer je een negatieve BKR-notering hebt, kun je deze creditcard aanvragen. Verder hoef je geen informatie te verschaffen over je financiële situatie of je kredietwaardigheid te bewijzen.

Bij een gewone creditcard zoals VISA of American Express moet dit wel omdat je moet kunnen aantonen dat je het opgenomen krediet elke maand ook weer af kunt lossen. Bij een prepaid creditcard kun je de kaart alleen gebruiken wanneer er saldo op staat. Je leent nooit geld. Je zet saldo op de prepaidcard via Ideal, een overboeking bij de bank, MisterCash of Sofort Banking. Ook door geld over te maken via een andere creditcard, kun je saldo op de prepaid kaart zetten.

Met spoed een creditcard aanvragen

Een VIABUY creditcard is handig wanneer je met spoed een creditcard nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat je onverwacht naar het buitenland gaat. De aanvraag wordt veel sneller afgehandeld omdat je geen aanvullende informatie hoeft te verstrekken. Bij de aanvraag van een gewone creditcard ben je verplicht extra gegevens aan te leveren. Denk bijvoorbeeld aan een loonstrookje. En de creditcardmaatschappij doet in dit geval wel een BKR-check. Daardoor duurt de behandeling zeker een aantal werkdagen.

Bij een prepaid kaart hoeft dit allemaal niet en daardoor heb je deze creditcard meestal al binnen 24 uur in huis. Handig dus wanneer je op vakantie gaat maar bent vergeten een creditcard aan te vragen. In het buitenland is dit een veel gangbaarder betaalmiddel dan de pinpas. Dus het is altijd handig om een creditcard op zak te hebben. Bij een prepaid card moet je natuurlijk wel zorgen dat er een tegoed op de kaart staat.

VIABUY of Mastercard

Twijfel je tussen VIABUY of Mastercard? Niet nodig want de VIABUY creditcard wordt ondersteund door Mastercard. Daardoor kun je zolang er saldo op de anonieme creditcard staat, bijna overal ter wereld met de kaart betalen. Je hoeft dus niet per se een gewone Mastercard creditcard aan te vragen om wereldwijde dekking te hebben.

Creditcard vergelijken op CardGuide

De VIABUY creditcard is populair omdat je deze dus ook met een negatieve kredietscore of BKR-registratie kunt aanvragen. En je bepaalt zelf welk bedrag je op de kaart stort dus hebt zo ook de controle over je financiën. Toch is het verstandig om een online vergelijking te maken wanneer je een creditcard gaat aanvragen. Creditcard vergelijken doe je op CardGuide.

Bij CardGuide heb je alle bekende creditcards op een rij en weet je precies welke voordelen er zijn bij de anonieme creditcard en de standaard creditcards met een kredietlimiet. Kies je bijvoorbeeld een VISA creditcard, dan betaal je het eerste jaar niks. Deze creditcard wordt vrijwel overal ter wereld geaccepteerd. Kies je voor American Express, dan kun je juist profiteren van spaarprogramma’s. Ook deze creditcard is het eerste jaar gratis.

Geef een reactie