Komt er nog een Apple auto?

Het is al een tijdje stil rondom het auto project van Apple. Volgens diverse geruchten zouden de plannen voor het maken van een Apple auto zijn veranderd. Er zouden al delen van het project zijn afgesloten en tientallen werknemers zijn ontslagen. Steve Zadesky was leider van het project maar is opgestapt. Het project staat nu onder leiding van Bob Mansfield. Hiermee zou ook een verandering in het project zijn gestart. Apple zou in plaats van aan een auto nu werken aan een onderliggende technologie voor auto’s.

Apple technologie

Het eerdere team zou bestaan uit meer dan duizend man afkomstig van verschillende bedrijven waaronder de autobedrijven BMW en Tesla. Apple zou al deze mensen niet meer nodig hebben en volgens een bericht van The New York Times zou Apple al tientallen werknemers hebben ontslagen. Anonieme bronnen meldden eerder dat Apple aan een auto zou werken die vanaf 2019 of 2020 moest worden uitgebracht. Nu is het gerucht dat enkel nog aan een technologie wordt gewerkt voor een auto. Apple zou geen eigen auto gaan bouwen. Mogelijk werkt Apple enkel aan de technologie waarna door een samenwerking met een bestaande autofabrikant wel daadwerkelijk een auto wordt uitgebracht.

Carplay

Apple blijft ondertussen werken aan Carplay dat meer een copiloot is tijdens het rijden. Met Carplay is het veiliger om een iPhone te gebruiken tijdens het rijden. De nieuwe iPhone 7 kan hierdoor bijvoorbeeld veilig gebruikt worden tijdens het rijden. Berichten die op de iPhone binnenkomen worden direct doorgezet naar het display van de auto. Hetzelfde geldt voor routebeschrijvingen, muziek en gesprekken.

Geef een reactie