Nieuwe druktechnieken, zoals digitaal printen

Er zijn veel branches die de laatste decennia grote veranderingen hebben doorgemaakt, waaronder de branche van het drukwerk. Eeuwenlang is het normaal geweest om papier te gebruiken waar we met de hand op schrijven om een boek te maken, waarna het vervolgens overging in drukkerijen. Binnen de drukkerijen is er de laatste decennia een nieuwe techniek ontstaan: het digitaal printen. Dit wordt ook wel Printing on Demand genoemd. Meer informatie over digitaal printen en andere handige tips geven we hier.

Wat is het en waarom is dit handig?

Printing on Demand is in feite een druktechniek waarbij er pas wordt geprint wanneer een boek wordt besteld. Dit is in het kort de uitleg en tegelijkertijd ook de reden waarom dit handig en interessant is voor veel bedrijven en schrijvers. De exacte manier van printen gebeurt met behulp van laserdrukapparaten en bindsystemen. Op deze manier kan er supersnel worden geprint, maar belangrijker is dat het mogelijk is om slechts één of een aantal exemplaren te drukken.

Printing on Demand wordt door steeds meer bedrijven aangeboden. Pumbo is een van de bedrijven die het aanbied en daarnaast nog veel andere mogelijkheden heeft voor het printen van verschillend drukwerk. Alle mogelijkheden voor het drukken van boeken vind je hier.

De meeste bedrijven en schrijvers kiezen voor deze druktechniek wanneer ze een boek publiceren waarbij ze niet zeker zijn van het succes. In het verleden moest er worden gekozen voor printen in kleine oplage of printen in grote oplage. Dit kan uiteraard nog steeds, maar de kosten per stuk kunnen bij printen in kleine oplage hoger liggen en het risico bij printen in grote oplage is dat je met een groot aantal boeken blijft zitten wanneer er minder exemplaren dan verwacht. In dat geval zit je juist met Printing on Demand helemaal goed.

Geef een reactie