Tips bij het onderhouden van je zonnepanelen

Energie besparen is hot tegenwoordig! Steeds meer woningbezitters zoeken naar mogelijkheden om hun energieverbruik terug te dringen en zo bij te dragen aan een beter milieu. Een van de mogelijkheden die je in dit geval hebt is het laten plaatsen van zonnepanelen op je dak. Met zonnepanelen kun je zelf energie opwekken, waardoor het verbruik van grijze energie binnen je huishouden afneemt. Kies bijvoorbeeld voor het plaatsen van Fonteyn zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn van een hoge kwaliteit en bieden je een heel behoorlijk rendement. Veel mensen weten echter niet hoe ze de zonnepanelen moeten onderhouden. Wij geven je in dit artikel een aantal tips!

Controleer de zonnepanelen op vuil

Wanneer er veel vuil op de zonnepanelen zit kan het vuil het rendement van de zonnepanelen negatief beïnvloeden. Gelukkig zal het merendeel van het vuil door het regenwater worden weggespoeld, waardoor het schoonmaken van de zonnepanelen minder snel noodzakelijk is. Toch raden we je aan de zonnepanelen in ieder geval eens per jaar te controleren op vuil en schoon te maken met een zachte handveger en een spons. Bij een schuin dak kan het raadzaam zijn om dit te laten doen door een gespecialiseerde partij. Werken op een schuin dak kan namelijk best gevaarlijk zijn.

Omvormer in huis schoonmaken

Naast het onderhouden van de zonnepanelen is het minstens zo belangrijk om ook de omvormer te onderhouden. Controleer de omvormer tweemaal per jaar op de aanwezigheid van grote stofhopen. Deze stofhopen kunnen de werking van de omvormer belemmeren, waardoor de hoeveelheid opgebrachte energie minder groot zal zijn. Daarbij kan het stof voor een verkorte levensduur van de omvormer zorgen. Je kunt het stof rond de omvormer zelf weghalen. Stof wat tussen de onderdelen van de omvormer is gaan zitten kunnen je door een installateur weg laten halen.

Geef een reactie