Tips om de iPhone 6S batterij te besparen

De batterij is een belangrijk onderdeel van iedere smartphone. Dit geldt ook voor de iPhone 6S. Apple heeft met iOS 9 veel verbeteringen doorgevoerd waardoor de batterijduur verlengd kan worden. De volgende tips helpen je om de iPhone 6S batterij te besparen.

Verminder bewegingen
iOS beschikt over animaties met een bewegingsparallax. Dit is een animatie waardoor de positie van een object verandert als het vanaf een andere positie bekeken wordt. Dit wordt al in iOS gebruikt sinds iOS 7. Het is een functie die niet nodig is. Het kan uitgeschakeld worden door te gaan naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Verminder beweging. Als dit uitgeschakeld is dan is dit direct merkbaar doordat apps sneller openen.

Siri suggesties uitschakelen
Als je vanuit Spotlight vaak iets zoekt dan weet je dat Siri suggesties geeft als je iets invult. Siri geeft suggesties van apps die relevant zijn, zelfs al voordat je begint met typen. Dit betekent dat de processor meer moet werken wat tot een hoger batterijgebruik leidt. Als je deze suggesties van Siri niet nodig hebt dan kun je dit uitschakelen. Dit doe je door te gaan naar Algemeen > Zoek met Spotlight > Siri-suggesties.

Wi-Fi-assistentie inschakelen
Een functie die nieuw is in iOS is Wi-Fi-assistentie. Met de functie is de internetverbinding altijd op het best. Het voorkomt dat de iPhone verbinding maakt met een zwak Wifi netwerk als de verbinding van het mobiele netwerk sneller is. De iPhone schakelt automatisch over van Wifi naar het mobiele netwerk. Als de iPhone steeds zoekt naar een verbinding wordt er meer van de batterij verbruikt. Door Wi-Fi-assistentie in te schakelen wordt op deze manier de batterij bespaard.

Energiebesparingsmodus inschakelen
De Energiebesparingsmodus is een nieuwe feature van iOS 9. Met de modus kan de batterijduur met maar liefst drie uur verlengd worden. Dit is vooral handig als de batterij niet veel meer over heeft. Het is echter altijd te gebruiken. Het nadeel is wel dat de iPhone minder snel is. De feature is in en uit te schakelen via Instellingen > Batterij.

Op de kop neerleggen
Om de batterij te ontlasten heeft Apple nog een nieuwe feature toegevoegd aan iOS 9. Door de iPhone op de kop te leggen (face down) wordt voorkomen dat het display aan gaat als er een melding binnenkomt. Doordat het display niet aan gaat wordt er minder van batterij gebruikt. De feature kan gebruikt worden als de iPhone voor een periode niet gebruikt wordt, bijvoorbeeld tijdens het sporten of werken.

 

Geef een reactie