Waarom gebruik maken van een VPN?

Met een VPN-service kun je je IP-adres verbergen en met een beveiligde en versleutelde verbinding het internet opgaan. Maar waarom zou je dat willen? Er zijn verschillende redenen waarom iemand anoniem wil blijven en daarom via een VPN-server het internet opgaat.

Redenen voor een VPN

Stel je voor: je bent op school of op het werk research aan het doen voor een project. Je hebt via Google een link gevonden naar een website waar je goede informatie denkt te kunnen vinden. Maar zodra je de link aanklikt zie je dat de website geblokkeerd is. Lastig! Het is namelijk zo dat veel scholen en bedrijven bepaalde beperkingen opleggen en instellen welke sites wel en niet bezocht mogen worden. Wanneer juist die ene website die jij wilt bezoeken geblokkeerd wordt, kan dat best frustrerend zijn. Het kan dan een uitkomst zijn om verbinding te maken via een VPN. Op die manier ga je met een anoniem IP-adres het internet op waardoor de blokkade opgeheven zal worden. Doordat het IP-adres van de computer dan verborgen is, kan namelijk niet meer worden gezien dat jij op een computer werkt waar de desbetreffende website geblokkeerd moet worden. Het IP-adres zal alleen naar de VPN-server leiden waar je verbinding mee hebt gemaakt.

Een ander belangrijk doel van het gebruik maken van een VPN-service, is het voorkomen dat hackers en andere kwaadwillende mensen jouw doelwit maken van hun praktijken. Doormiddel van een VPN wordt de vanaf jouw computer verzonden data versleuteld, waardoor het voor hackers vrijwel onmogelijk is om jouw eigen IP-adres te achterhalen en met jouw gegevens te rommelen.

Met een VPN kan je ook gemakkelijk toegang krijgen tot gegevens waar je anders geen toegankelijkheid voor zou hebben. Wanneer je bijvoorbeeld in het buitenland op vakantie bent maar toch die ene serie uit Nederland wilt kijken… Met een verbinding via een VPN loop je niet langer tegen die beperkingen aan.

VPN-services

Het kan ook zijn dat je niet wilt dat zoekmachines jouw zoekopdrachten registreren en opslaan of je wilt gewoon dat je internetgebruik in het algemeen anoniem blijft. Er zijn veel VPN-services waar je een abonnement kan afsluiten op een VPN-provider en hiermee je veiligheid en anonimiteit kan waarborgen. Een voorbeeld van een goede VPN service is Good VPN. Deze provider biedt tegen een lage prijs een hoge kwaliteit. Ga voor meer informatie en het afsluiten van een abonnement naar de website.

Geef een reactie