Welke vernieuwingen krijgt de nieuwe iPhone?

Apple brengt elk jaar een nieuwe iPhone uit. Naar alle waarschijnlijkheid zal in Q3 of Q4 van 2017 weer een nieuw toestel verwachten. Het is de tiende verjaardag van de iPhone, en daarom wordt er verwacht dat Apple gaat uitpakken.

Al sinds 2007 brengt Apple een smartphone uit onder de naam iPhone. Het eerste model kreeg de modelnaam 2G. Vernieuwing is een woord wat bij de telefoon past. Apple was samen met HTC de eerste fabrikant die een toestel met on-screen toetsenbord ontwikkelde. Daarbij zit het toetsenbord in software gewikkeld en weergegeven op het touchscreen. Daardoor zijn er geen virtuele toetsen meer nodig.

We zullen je verder niet vervelen met meer geschiedenis. Je bent natuurlijk vooral benieuwd naar wat er in de toekomst op het programma staat. De geruchten gaan dat er in 2017 drie nieuwe toestellen verschijnen: de iPhone 7s en 7s Plus, én een derde toestel. Deze derde zal de iPhone 8 gaan worden. Het zal in de markt worden gezet als duurste model van de drie, en daarmee dus exclusiever zijn.

Er is al veel iPhone 8 nieuws verschenen. Een veel gehoord bericht is dat het toestel draadloos oplaadbaar zal zijn. Door de behuizing van glas te maken, wordt de elektrische stroming beter geleid. Desondanks is er nog veel onduidelijk over het opladen. Zo zou Apple ook kijken naar een snellaad-functie met ‘ouderwetse’ kabels.

Over het scherm is ook veel te doen. Zo zou het een edge-design krijgen. Hierbij zijn de randen van het scherm gebogen en lopen ze door over de zijkanten. Hierdoor lijkt het alsof het toestel geen randen heeft. Het scherm zal waarschijnlijk bestaan uit een OLED-paneel. Dat is een vrij nieuwe techniek die wordt gebruikt voor high-end schermen.

Wat betreft de kleuren lijkt Apple ook wat te gaan experimenteren. Bij het 5c-toestel, dat enkele jaren geleden werd geïntroduceerd als een goedkoper model, werden er al diverse kleuren gebruikt. Ook voor het komende toestel zal er waarschijnlijk een opvallende kleur worden gebruikt: rood.  Verder gaan de geruchten dat er ook een spierwitte versie verschijnt.

Voor wie precies wil weten hoe de nieuwe iPhone er uit komt te zien, is het nog even doorbijten. Zoals gezegd zal Apple pas later dit jaar de definitieve nieuwe iPhone presenteren. Tot die tijd houden we je graag op de hoogte.

Geef een reactie