Je hebt net een drone gekocht; wat moet je vooral niet doen?

Drones worden door veel mensen gezien als een leuk speeltje. Dit zijn ze echter niet, om met een drone te kunnen vliegen zul je de drone uiterst serieus moeten nemen. In de verkeerde handen zijn drones namelijk levensgevaarlijk. Om ongelukken te voorkomen is het verstandig om dit artikel te lezen.

Vlieg niet te hoog

Zorg er altijd voor dat je niet te hoog de lucht in gaat. Wanneer je de drone net uit de verpakking hebt getrokken heb je misschien de neiging om even te kijken wat het apparaat allemaal kan. Dit is niet verstandig, wanneer je te hoog de lucht in gaat betreed je namelijk het spreekwoordelijke vaarwater van het luchtruim. Dit kan voor ongelukken zorgen waar je je niet eens iets bij voor kunt stellen. Dus hou het veilig en ga niet te ver de lucht in.

Te ver vliegen

Drones hebben maar een beperkte reikwijdte. Te ver vliegen is om meerdere redenen gevaarlijk. Het kan gebeuren dat je te ver vliegt voor de besturing van je drone of het kan gebeuren dat je niet goed meer ziet wat je aan het doen bent. Ook dit kan zorgen voor gevaarlijke situaties.

Lees je goed in

Voordat je met je drone op pad gaat moet je je natuurlijk eerst goed inlezen. Lees van te voren de handleiding van je drone aandachtig door. Dit is belangrijk om je drone goed onder controle te krijgen. Je moet gewoon precies weten hoe je moet reageren in welke situatie. Ook is het handig om je van te voren goed in te lezen op het gebied van de wet- en regelgeving. Drone vliegen is namelijk verbonden aan een strenge wet- en regelgeving. Houd je je hier niet aan? Dan staan er hele hoge boetes op je te wachten. En dat willen we natuurlijk ten alle tijden voorkomen. Tot slot; hou gewoon je gezond verstand erbij. Denk je dat iets onverstandig is om te doen? Doe het dan ook vooral niet.

Geef een reactie