Online eten bestellen was nog nooit zo populair

Online eten bestellen is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een enorm fenomeen. Wanneer je in een drukke stad rond etenstijd rondloopt zal je direct het aantal bezorgers op de fiets of scooter opvallen. Vooral in het weekend zijn het aantal bezorgingen ongekend. De afgelopen maanden is online eten bestellen nóg aantrekkelijker geworden. Maar waardoor komt dat?

Een makkelijke maaltijd bestellen… het is zo aantrekkelijk. We kennen allemaal wel van die dagen waarin alles even tegenzit. Je bent te laat voor de bus, komt ook nog eens in een stortbui terecht en tot overmaat van ramp lijkt alles mis te gaan op het werk. Hierdoor kan je zodra je eindelijk thuiskomt dan ook niet wachten om heerlijk languit op de bank te gaan liggen. Nog even snel koken heeft dan niemands voorkeur. Lekker wat bestellen is dan ook veel prettiger. Hoewel we allemaal wel de bovenstaande situatie kennen is er toch iets veranderd de afgelopen maanden waardoor het aantal bestellingen explosief is toegenomen. In dit artikel vertellen we je hoe dat komt en lichten we nog een aantal voordelen van maaltijdbezorging toe. Lezen op eigen risico, want voordat je het weet wordt de vraag, ‘wat gaan we eten vanavond?’, beantwoord met de website van jouw favoriete bezorgplatform.

De gevolgen van de coronacrisis

Rond kerst 2019 hoorden we de eerste verhalen over een mysterieus virus in China. De meeste mensen in Nederland namen het nog niet zo serieus. Hoe groot was nou de kans dat dit ook naar ons land zou overwaaien? Bovendien was het toch maar gewoon een griepje? Eind februari kwamen we terecht in iets wat wij als een slechte film zouden beschrijven. De eerste besmettingen in Nederland kwamen aan het licht en niet heel snel volgden ook de eerste sterfgevallen.

De overheid reageerde snel en voordat we het wisten was ons leven niet meer hetzelfde als voorheen. Horeca werd gesloten, ‘blijf zoveel mogelijk thuis,’ werd het motto en scholen gingen dicht. Alles wat ons leven kleur gaf was ineens niet meer mogelijk. We misten os gewone leven. Lekker naar een restaurant gaan zonder zorgen, een dagje winkelen, elkaar aanspreken in de supermarkt. Hoewel de maatregelen inmiddels steeds meer versoepeld worden blijft het oude normaal nog steeds weg.

Er is één ding wat nog steeds min of meer hetzelfde blijft en hopelijk ook nooit verandert: eten bestellen in Amsterdam blijft gewoon mogelijk. En mede door de coronacrisis is dit misschien wel populairder geworden dan ooit. We verlangen naar het restaurantgevoel in eigen huis. Bovendien wilden veel mensen ook voor een lange tijd de deur niet verlaten. Maaltijdbezorging was dan de perfecte oplossing. Contactloos bezorgen en aanvallen maar! Geen wonder dat het aantal bestellingen enorm toenam.

 Voordelen van maaltijdbezorging

Hoewel de coronacrisis inderdaad voor een nog hogere vraag naar maaltijdbezorging heeft gezorgd, betekent dit niet dat maaltijdbezorging al niet heel populair was. De afgelopen jaren bleek al dat vooral mensen tussen de twintig en dertig jaar regelmatig een bestelling plaatsen. Doorgaans zelfs minimaal twee keer in de maand. Opvallend is dat niet, want dit is juist de doelgroep die zoveel baat heeft bij de talloze voordelen. In hun drukke leventje is het gemak van maaltijdbezorging zeer welkom. De voordelen van online eten bestellen zijn dan ook heel aantrekkelijk:

  • Tijdswinst
  • Enorm veel aanbod
  • Je hoeft de deur niet meer uit
  • Via een bezorgplatform heb je toegang tot al jouw favoriete eettentjes
  • Inspiratie opdoen en het ontdekken van nieuwe cuisines

 

 

Geef een reactie