Tips bij het beveiligen van je huis

Om inbrekers af te schrikken is het belangrijk dat jij je huis voorziet van goede beveiliging. Er zijn verschillende beveiligingsmogelijkheden die je kunt toepassen om jezelf en je gezin een veilig gevoel te bezorgen. Wij geven je tips voor het beveiligen van je huis.

Camerabeveiliging
Het is verstandig om camerabeveiliging te installeren om je huis optimaal te beveiligen. Om camerabeveiliging te bespreken kun je altijd contact opnemen met Veilighuis. Beveiliging is namelijk altijd maatwerk, elk huis is immers anders. Als er ooit wordt ingebroken, zal de camerabeveiliging alle beelden vastleggen. Deze camerabeelden kun je vervolgens overhandigen aan de politie.

Sloten
Voorzie je huis van goede sloten om inbrekers buiten de deur te houden. Het is ook mogelijk om je ramen en tussendeuren te voorzien van sloten. Ramen kun je ook beveiligen met barrièrestangen en bijzetsloten. Voor de deuren die naar buiten lopen, is het verstandig om te kiezen voor sloten met een cilinderslot. Dit is een hele veilige slot.

Alarmsysteem
Je huis is goed beveiligd door middel van een alarmsysteem. Er bestaan tegenwoordig luxe alarmsystemen die je waarschuwen voor brand, waterschade en koolmonoxidevergiftiging. Als je voor betrouwbare huisbeveiliging gaat, is dit zeker een aanrader.

Registreer bezittingen
Als er onverwacht toch wordt ingebroken, is het handig om te weten dat je spullen geregistreerd staan. Worden je spullen teruggevonden? Dan kun jij de politie laten zien dat dit jouw bezittingen staan die geregistreerd staan. In een dergelijk geval krijg jij je bezittingen weer terug van de politie.

Buurtpreventie
Het beveiligen van je huis is niet makkelijk. Doe daarom ook aan Buurtpreventie. Ga samen met je buurt criminaliteit tegen. Spreek met elkaar af dat opmerkelijke situaties en bijzonderheden besproken worden. Spreek af dat iedereen de ogen en oren openhoudt. Zijn er bijzonderheden? Dan wordt hiervan een melding gemaakt bij de juiste instantie.

Geef een reactie