Paddenstoel tatoeëringen en ontwerpen – de betekenis en achtergrond van Paddenstoel tatoeëringen

Alhoewel het niet het belangrijkste onderwerp voor een tatoeëring is, kan een tatoeëring van een paddenstoel wel de meeste mensen bekoren.

De meesten onder ons weten dat een paddenstoel voor veel zaken kan gebruikt worden, maar weinigen weten hoe symbolisch de afbeelding van een paddenstoel is. De Paddenstoel is een symbolisch plant geweest in nogal wat culturen en beschavingen doorheen de geschiedenis, en niet op z’n minst in China. De Chinezen geloofden dat de paddenstoel de spirituele genezing bevorderde. Ze geloofden eveneens dat de paddenstoel zeer weldoend was voor het lichaam. In China is de paddenstoel ook een symbool voor een lang leven, wat natuurlijk verbonden is met het feit dat ze geloven dat de paddenstoel dus goed is voor het lichaam. De Chinezen geloofden ook dat de paddenstoel symbool stond voor transformatie, hergeboorte en geluk. En ze geloofden dat de paddenstoel enkel groeide in tijden van vrede.

Meerdere verschillende culturen geloofden dat de paddenstoel symbool stond voor de menselijk ziel. Elders , dacht men dat de paddenstoel de verlichting vertegenwoordigde. De paddenstoel kan ook de mannelijkheid symboliseren, in zijn mannelijke vruchtbaarheid en viriliteit. In de literatuur vinden we ook dat de paddenstoel het symbool was van de onsterfelijkheid en de excentriciteit. Sommige volkeren zien in de paddenstoel ook een symbool van het bovennatuurlijke of het ongelooflijke. De paddenstoel is ook een symbool van het rijk van de hallucinaties en de verbeelding.

ONTWERPEN VAN PADDENSTOEL TATOEËRINGEN

Tatoeëringen van Paddenstoelen kunnen op heel verschillende manieren worden ontworpen.

De tatoeëring van paddenstoelen kan een afbeelding zijn met een grote variatie aan diverse elementen en symbolen. Meestal ziet men de paddenstoel met feeën, kikkers en vlinders. Men ziet paddenstoelen vaak in tatoeëringen die gerelateerd worden aan de verbeelding, en waar alle drie deze elementen worden afgebeeld. Ook tovenaars, sterren, drakenvleugels en pinup girls worden vaak gecombineerd met paddenstoelen op tatoeëringen. Men kan deze tatoeëringen een realistische look geven of ze kunnen ook als stripfiguren worden afgebeeld.

1

Tatoeëringen van paddenstoelen zijn vaak zeer kleurrijk en levendig.

Zoals je duidelijk kunt zien op de ontwerpen in dit artikel, is elke kleurencombinatie normaal. Omdat er dus verschillende soorten paddenstoelen bestaan, kan men ze dus in verschillende vormen en afmetingen afbeelden. Een bepaalde variatie van de paddenstoel tatoeëring is de Mario Paddenstoel. Dit is een tatoeëring van de paddo, die Mario groter voorstelt dan hij echt is.

Screen Shot 2017-02-08 at 21.31.19

Sommige paddenstoel tatoeëringen kunnen de paddenstoel voorstellen op een geestesverruimende wijze.

Sommige paddenstoel tatoeëringen stellen bijvoorbeeld een paddenstoel voor die wegdeemstert, of zelfs de hele afbeeldingen vervaagt. Sommige tatoeëringen tonen een elf die op een paddenstoel zit te roken of die een fee kust. Je kan ook tatoeëringen vinden die een naakte pinup girl of pinup fee afbeelden. Dit is niet zo ongewoon bij de ontwerpen van paddenstoel tatoeëringen.

DE BETEKENIS VAN PADDENSTOEL TATOEËRINGEN

Met zoveel symbolische associaties die gelinkt worden aan de paddenstoel, kan de tatoeëring met de paddenstoel een brede waaier van verschillende onderwerpen vertegenwoordigen. Sommige kunnen van nature uit positief zijn, terwijl andere dan weer negatief zijn. Maar denk eraan, dat tenslotte jouw tatoeëring van de paddenstoel gewoon symboliseert wat jij wil dat het symboliseert. Hieronder vind je enkele betekenissen die kunnen gelinkt worden aan de paddenstoel tatoeëring.

Screen Shot 2017-02-08 at 21.31.27

 • Lang leven
 • Kracht
 • Voorspoed
 • Bescherming
 • Hergeboorte
 • Gedaanteverwisseling
 • De ziel
 • Intuïtie
 • Groei
 • Onsterfelijkheid
 • Verlichting
 • Geluk
 • Vrede
 • Vrijheid
 • Illusie

MEER OVER PADDENSTOEL TATOEËRINGEN EN IDEEËN

Wanneer het over de paddenstoel tatoeëring gaat, zijn er veel opties waarmee men rekening moet houden.

Het hangt allemaal af van wat men eigenlijk zoekt. Paddenstoelen zien er geweldig uit met feeën, waarbij mogelijks vlinders, bloemen en lieveheersbeestjes afgebeeld staan. Paddenstoel tatoeëringen kunnen dikke champignons afbeelden of magere paddenstoelen die rijzen als bomen. Paddenstoelen gaan het best samen met fantasierijke tatoeëringen. Met zoveel symbolen uit de verbeelding aanwezig, kan je echt wel een prachtige combinatie voor een tatoeëring maken.

Omdat paddenstoelen zowel groot als klein kunnen worden afgebeeld, kan je zo overal op je lichaam laten plaatsen.

Als je kiest voor een paddenstoel tatoeëring moet je gaan voor kleuren, het ziet  er zoveel mooier uit dan enkel maar in zwarte inkt. Voor mannen zijn hartstochtelijke paddenstoelen altijd een goede keuze, mogelijks met sterren en krulmotieven. De mooiste kleuren voor paddenstoel tatoeëringen zijn blauw, paars en geel. Je kan natuurlijk elke kleur kiezen die je maar wil, maar deze drie kleuren tesamen  zien er het mooist uit.

Neem gerust alle tijd om alle verschillende paddenstoel tatoeëringen in dit artikel te bekijken.

Dit zal u dus helpen om een algemeen idee te krijgen van welke paddenstoel tatoeëringen er mogelijks voor handen zijn. En, je kan meteen ook meer ideeën en inspiratie opdoen voor jouw eigen paddenstoel tatoeëring of voor een andere tatoeëring later.

DENK ERAAN

Er zijn enkele zeer belangrijke zaken waar je aan moet denken vooraleer je een paddenstoel tatoeëring of een andere tatoeëring kiest.

Doe altijd een beetje onderzoek naar de tatoeëring die je zou willen laten plaatsen. Wees er zeker van dat je echt begrijpt wat die tatoeëring betekent en waarvoor hij staat. Je zou toch echt geen tatoeëring willen hebben waarvan je later ontdekt dat hij staat voor iets totaal anders dan wat jij oorspronkelijk in gedachten had. Wees niet gehaast om je te laten tatoeëren! Mannen en vrouwen die maar al te gehaast zijn om zich te laten tatoeëren hebben op het einde van de rit later dan meestal spijt ervan. Als je niet helemaal zeker bent van de keuze van jouw tatoeëring, doe het dan niet. Vergeet niet dat je dat dus voor de rest van jouw leven met je meedraagt.

Lees meer over paddestoelen en in het bijzonder over magic truffles op Trufflemagic.com.  

Bezoek de website.

 

 

Geef een reactie