Automatische Sigarettenmakers voor thuisgebruik

In dit artikel onderzoeken we welke de beste (elektrische) Sigarettenmaker is. De mogelijkheden en techniek achter deze steeds populairder wordende apparaten zijn de afgelopen jaren nl flink verbeterd.

Natuurlijk is stoppen met roken nog steeds de beste optie, maar als je dat niet wil (of kan) is zelf sigaretten maken met een sigarettenmaker en losse filterhulzen een hele goede manier om (veel) geld te besparen.

Door de snel stijgende prijzen van sigaretten en het ontmoedigingsbeleid van onze overheid zijn sigarettenmakers erg populair geworden. Voor wie het nog niet wist: door zelf sigaretten te maken kun je gigantisch veel geld besparen. Per pakje bespaar je dik €5,00 Euro, rook je een pakje per dag dan loopt de besparing al snel op tot meer dan €1500,- Euro (oftewel een leuke vakantie) per jaar!  Omdat wij ons hebben voorgenomen om 2018 te starten met het zelf maken van sigaretten, en het aanbod van sigarettenmakers overweldigend is hebben wij onderzocht welke sigarettenmachine de beste is, en waar nu eigenlijk precies de verschillen zitten in de verschillende handmatige en elektrische sigarettenmakers! Zoek je simpelweg de beste sigarettenmachine op de markt lees dan verder, en waarom de ene sigarettenmaker niet de andere is

Elektrische Sigarettenmaker vs Handbediende

Rook je weinig en wil je af en toe een sigaretje maken, dan heb je al snel voldoende aan een goedkopere handbediende sigarettenmaker waarmee je de tabak handmatig in de filterhuls schuift. Ben je echter een serieuze roker en wil je serieus geld (en tijd besparen) dan is een elektrische sigarettenmaker onontbeerlijk. Deze machines werken veel vlotter en veel prettiger dan de handbediende sigarettenmakers. Het grote voordeel van elektrische sigarettenmakers is dat deze de hulzen veel beter vullen in vergelijking met de handbediende.
Sigaretten die met een handklikker zijn gemaakt zijn vaak maar half gevuld, en de tabak valt er makkelijk uit, en aangezien wij nu eenmaal techneuten zijn kiezen we uiteraard voor een elektrische variant.

Techniek: Spiraal of injector

Goedkopere elektrische sigarettenmachines zijn meestal uitgerust met een veermechanisme dat wordt gebruikt om de hulzen te vullen. De veer die in doorsnede iets kleiner is dan een lege filterhuls, draait via een elektrisch aangedreven motortje de tabak als het ware in de lege huls. Doordat de spiraal snel draait, raakt de tabak meestal wel beschadigd, wat meteen het grootste nadeel van deze (goedkopere) apparaatjes illustreert: De tabak wordt door de draaiende spiraal zo fijn gehakt deze deze uit elkaar valt. Na het opsteken van de sigaret resulteert dit regelmatig in afvallende vuurkopjes, met de daaruit volgende brandgaatjes in je kleding. Een ander nadeel van de sigarettenmachines met spiraal is dat deze de hulzen niet voor 100% vullen: het topje van de filterhuls blijft leeg. Je begreep het al, de sigarettenmachines met injector hebben deze problemen niet! De injector is een hardstalen staafje dat de tabak in de lege huls injecteert, zonder de tabak te beschadigen of de structuur van de tabak te veranderen. Dit heeft als voordeel dat sigaretten volledig gevuld worden, en problemen met afvallende vuurkopjes niet voorkomen bij sigarettenmakers die uitgerust zijn met injector.

Automatisch of Semi-automatisch

Nu we weten dat we een sigarettenmaker met injector nodig hebben, rest ons de laatste keuzemogelijkheid: gaan we voor automatisch of semi-automatisch?
We hebben inmiddels gezien dat de elektrische sigarettenmakers met injector prima sigaretten maken, ze zijn mooi gevuld en de gefabriceerde sigaretten doen niet onder voor sigaretten uit de winkel. Bovendien kosten ze slechts een fractie van de prijs van normale sigaretten. De keuze voor automatisch of semi-automatisch is voornamelijk een financiële keuze. Een Automatische sigarettenmachine zoals de Golden rainbow kan in een keer 10 sigaretten fabriceren, zonder de machine te hoeven bedienen. De Golden rainbow sigarettenmachine is nog maar beperkt verkrijgbaar in nederland, momenteel voorradig bij Sigarettenmakershop.nl en hij werkt geweldig! Het enige nadeel van de Golden Rainbow automatische sigarettenmaker is zijn prijs; hij kost flink over de 350 Euro. Dit bedrag heb je weliswaar snel terug verdiend als je overstapt naar zelf sigaretten maken Een semi-automatische sigarettenmaker zoals de Powermatic 2 Plus maakt ook prima sigaretten, en is met zijn prijs van rond de 90 Euro flink goedkoper.

Conclusie

Wil je flink besparen op je rook kosten, ga dan zelf sigaretten maken. De besparingen zijn gigantisch, en de kwaliteit van zelfgemaakte sigaretten is prima te noemen. Benodigdheden zoals filterhulzen en tabak zijn tegenwoordig overal verkrijgbaar. Ook het aanbod van (kwalitatief goede) elektrische sigarettenmakers is groot. De Powermatic 2 Plus is een prima keuze, maar als je echt handsfree sigaretten wil maken, dan is een machine als de Golden Rainbow 10+ de ultieme keuze.

Goldenrainbow2

 

Geef een reactie